Există o vorbă: La Caracal s-a răsturnat căruța cu proști!

 

Un timp a fost de actualitate însă acum lucrurile s-au schimbat – în țara lui Copy/paste s-au înmulțit locurile cărora li se potrivește această vorbă, ca ciupercile după ploaie.

 

Constat cu durere în suflet că respectiva căruță cu proști a ajuns și pe la noi, respectiv: satul Priboiu; comuna Brănești,; județul Dâmbovița. Îi poți vedea oriunde întorci capul, de pe ulițele satului până la primărie, ba chiar până pe la Consiliul Județean…. dacă ai vedertea bună.

 

Priviți și judecați singuri cum se fac lucrări ”în interesal cetățeanului” (zic ei) / ca acoperire pentru niște bani…. (zic eu):

 

Înainte de alegerie din 2012, ca de altfel înainte de oricare alte alegeri, au venit si-n satul nostru să prostească lumea și s-au apucat să asfalteze.

Nu știu ce fel de proiect au avut, dar bănuiesc că nu se poate face nici o lucrare fără proiect. Pe e altă parte mă gândesc că dacă ar exist un proiect el sub nici o formă nu ar ptea să cuprindă asfalt cu marginile strâmbe, când mai lat, când mai strimt. De asemenea nu cred că ar cuprinde șanțuri strâmbe, prost făcute, care încep de nicăieri și duc nicăieri ( de fapt duc în grădina unui cetățean)

 

Vreau să spun că porcăria de lucrare făcută în satul nostru nu am mai întâlnit-o nicăieri, cum nu am mai întâlnit nicăieri nici dezinteresul total al primăriei față de problemele cetățenilor.

 

Voi pune fotografii în care se vede cum s-a început șanțul dintr-un punct aiurea fără să se înlăture problema scurgerii apei (antrenând pierte și pământ)peste carosabil și se termină tot aiurea, fără continuitate,apa deversându-se pe o proprietate particulară.

De asemenea veți vedea că porțiunea de drum cea mai conflictivă, cea care provoca toate problemele din localitate, a rămas ”nebăgată în seamă” de autorități, astfel încât tot efortul financiar pentru ”mâzgălirea” satului cu asfalt și șanțuri a fost fără nici un rezultat – bani aruncați!

 

Spun despre șanțuri acum, fiindcă abia acum s-a ajuns la ele cu toate că proiectul a început în 2012, dar știți dumneavoastră chestia cu ”doar înainte de alegeri….” Nu mai vorbesc despre faptul că s-a început treaba de la coadă, adică au făcut asfalt după care au făcut șanțuri și cândva, prin anul 3000 urmează să facă canalizarea. Pentru canalizare va trebui stricat asfaltul după care pentru branșarea gospodăriilor va trebui stricat și șanțul, în câteva sute de locuri, atâtea câte case există!

p1

Aici începe șanțul, pe aici apa care curge de pe un drum neamenajat antrenează la fiecare ploaie tone de pământ și pietriș ducând-ul în restul șanțului pe care-l colmatează.

p2

Așa arată locul pe timp de ploaie - acum o parte din apă cu pietriș continuă să curgă pe drum iar altă parte colmatează noile șanțuri,

p3 

Totul vine de pe această porțiune de drum pe care autoritățile nu vor să o bage în seană, După cum se vede, apa curge pe mijlocul drumului făcând pe acesta adevărate cratere, iar tot materialul de acolo îl duce pe asfaltul care începe dintr-un punct absolut fără logică, ceva mai jos.

p4

p5

Aici avem un alt început de șanț de aiurea..... apa din gospodăriile aflate mai sus curge direct în drum și urmează șerpuit pe mijlocul acestuia....

p6

Iar aici avem finalul, locul în care șanțul se termină ”într-un punct abstract” iar atunci când se umple, adică la fiecare ploaie deversează pe o proprietate privată.

Proprietarul acestui loc, disperat de inundații a scos terenul la vânzare. Personal am propus Consiliului Local Brăneși ca primăria să cumpere ori să ofere un teren la schim acestui proprietar iar noi acolo să facem un bazin mare în care apa să fie captată când plouă după care se scurge încet în pământ, stratul de balastru care drenează apa spre gârlă fiind la doar un mertu adâncime. Au refuzat propunerea și au preferat să lase problema așa, nerezolvată.... probabil din așa ceva nu se putea câștiga nimic....

Întreb și eu acum atât primăria cât și Consiliul Județean, ambele fiind parte a acestui proiect: Cum este posibil domnilor să cheltuiți banul public pentru ceva de mântuială, fără cap și fără coadă?

Leave your comments

0
terms and condition.
  • No comments found